4 keer tips over kinderen en tandenpoetsen

4 keer tips over kinderen en tandenpoetsen

4 keer tips over kinderen en tandenpoetsen

Kinderen en tandenpoetsen. Het kan soms een hele opgave zijn. Naarmate je kinderen ouder worden, kun je als ouder je ‘mini-me’ steeds meer verantwoordelijkheid meegeven. Goed tandenpoetsen is een van deze taken. Alleen hoe motiveer je je kinderen om goed en structureel hun tanden te poetsen. We reiken u een aantal oplossingen toe in deze blog.

#tip 1: tandenpoetsen met muziek

De eerste tip die wij meegeven is om hun favoriete nummer op te zetten tijdens het tandenpoetsen. Zo zijn je kinderen afgeleid en krijgen ze een leuke herinnering bij het nummer én het tandenpoetsen. Ook zijn er speciale tandenpoetsliedjes zoals de tandenpoetsdisco van Sesamstraat.

#tip 2: een leuke tandenborstel

Neem je kinderen mee naar de winkel en laat hen zelf een leuke tandenborstel uitkiezen. Ook voor tandpasta zijn er veel varianten. Zo zijn er diverse Disney tandpasta’s of kies een pasta met een andere smaak of kleur. Ga voor aardbei, banaan, of framboos. Hier zit vast iets lekkers bij, toch?

#tip 3: tandenpoetscursus

Een andere tip is het volgen van een tandenpoetscursus. Onze tandartsen zijn kindvriendelijk. Dit betekent dat zij veel ervaring hebben en goed om kunnen gaan met kinderen. Een uitleg over tandenpoetsen is een van de activiteiten die onze kinderartsen voor u kunnen betekenen. Wanneer uw zoon of dochter deze uitleg goed begrijpt, worden ze beloond met een poetsdiploma.

#tip 4: poetskalender

Jong geleerd is oud gedaan. Deze regel telt ook als het gaat om gebitsverzorging. Kinderen houden van snoepgoed; ze zijn dol op snoepjes en koekjes. Per dag eten kinderen gemiddeld 34,4 gram snoep per dag, dat is 12,3464 kilo per jaar! Snoep zoals winegums, zuurtjes en lolly’s zorgen voor tanderosie. Tanderosie is het oplossen van glazuur dat zich op de tanden bevindt. Hierdoor ontstaat sneller tandplak waardoor bacteriën snel het gebit kunnen beschadigen. Door het gebit goed te verzorgen en regelmatig (lees 2 á 3 keer per dag) te poetsen wordt tanderosie verminderd. Het is dus erg belangrijk om kinderen op jonge leeftijd goed te leren poetsen om het gebit te beschermen.

Veel kinderen vinden het vervelend om tanden te poetsen. Met dit stappenplan wordt poetsen voor kids leuk. Wil jij jouw kind motiveren om tweemaal-daags te poetsen?  Print de poetskalender uit en laat jouw ‘mini-me’ iedere avond na het poetsen een vinkje zetten. Is de kaart vol? Dan krijgt hij een poetsdiploma of een kleine beloning! Uit onderzoek is gebleken dat kinderen veel gemotiveerder zijn als er een presentje tegen over staat.