Flossen met gewaxt flosdraad

Flossen met gewaxt flosdraad

Flossen met gewaxt flosdraad

Flossen is een belangrijk onderdeel van een goede poetsroutine. Hiermee worden de tanden grondig gereinigd en blijft het tandvlees gezond en sterk. Er bestaan veel verschillende varianten flosdraad. Lees hieronder meer over flosdraad voorzien van een laagje wax.

Flossen

Flossen is essentieel voor het behouden van een gezond gebit. Door te flossen worden etensresten weggehaald, tandplak wordt verwijderd en ophoping hiervan wordt voorkomen. Flosdraad is scherp en heel sterk. Hierdoor haalt het ook de restjes weg die op het eerste gezicht niet goed zichtbaar zijn. Flossen kent vele voordelen en heeft een preventieve werking. Door enkel te poetsen wordt namelijk slecht 35% van het gebit écht schoon.

De voordelen van flosdraad met wax

Flosdraad met wax heeft een waslaagje waardoor het draad gemakkelijker tussen de tanden kan bewegen. Gewaxt flosdraad bestaat uit een nylon draad met een dun laagje was. Dit zorgt ervoor dat ook tanden die dicht op elkaar staan geflost kunnen worden zonder dat het draad tussen de tanden blijft steken. Daarnaast is het draad sterker en breekt het dus minder snel af. Sommige varianten zijn zelfs onbreekbaar! De wax op het flosdraad zorgt ervoor dat het draad wat zachter is waardoor deze ook minder snel in het tandvlees snijdt. De waslaag heeft goede eigenschappen met verschillende oliën en enzymen die bijdragen aan het verwijderen van de tandplak.

Overige tips

Hoe u flosdraad het beste kan gebruiken wordt vaak onderschat. Gebruik iedere dag nieuw flosdraad, hiermee voorkomt u dat de resten die nog op het draad zitten zich opnieuw in de mond verspreiden. Om goed te kunnen flossen moet u ongeveer 35-40 cm flosdraad gebruiken. span de draad dan strak en laat hem tussen en rondom de tand glijden. Wanneer u net start met het flossen is het mogelijk dat het tandvlees gaat bloeden of dat het gaat ontsteken. Dagelijks flossen zorgt er uiteindelijk voor dat het bloeden en de pijn minder zullen worden en uw gebit voelt weer schoon en fris aan!

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wilt u meer tips ontvangen of een persoonlijk advies hoe u uw gebit het beste schoon kunt houden? Neem dan gerust contact met ons op of maak een vrijblijvende afspraak. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag bij het krijgen en behouden van een gezond en stralend gebit.