Tanden bleken wat zijn de voordelen en nadelen

Tanden bleken wat zijn de voordelen en nadelen

Tanden bleken wat zijn de voordelen en nadelen

Je wilt graag een stralende lach? Het bleken van jouw tanden is de oplossing. Tanden bleken is net een soort blonderen van je haar. Ook hier wordt de kleur lichter gemaakt waardoor tanden wit worden. Het bleken van de tanden wordt gedaan doordat er een speciaal bleekmiddel op de tanden wordt aangebracht. Maar zijn hier risico’s aan verbonden en wat levert het bleken van mijn tanden eigenlijk op? In dit blog lees je alle tips.

Nadelen en risico’s van tanden bleken?

Hoewel tanden bleken de oplossing is om van gele tanden af te komen zijn er een aantal nadelen en risico’s. Tanden kunnen namelijk gevoeliger raken na de behandeling. Ook kan het zijn dat glazuur meer doorlaatbaar wordt waardoor het kan zijn dat in de toekomst tanden juist sneller verkleuren dan voor de behandeling. Spoel uw mond dus na het drinken van koffie met water en stop met roken.

Is het bleken van tanden verder schadelijk voor mijn gezondheid? Met deze behandeling maken wij gebruik van waterstofperoxide dit is verwerkt in bleekgel. Omdat het percentage van deze stof verlaagd is van 20% naar 6% is dit niet schadelijk voor zowel het tandvlees als het gebit zelf.

Voordelen

Witte tanden, wie wilt ze niet? Gele tanden kunnen door veel mensen als ‘minder mooi’ gezien worden. Door het bleken heb je snel een frissere en schonere uitstraling. Een groot voordeel is dat tanden bleken een gemakkelijk uitvoerbare procedure is. Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van de stof waterstofperoxide en een Led-lamp die het bleekproces versnelt. In totaal duurt de behandeling maar twee uur. Verder krijgt u na de behandeling ook een set mee om eventueel thuis het behaalde resultaat te onderhouden. Bovendien kan ook een dode tand met een afwijkende kleur gemakkelijk aangepast worden, zodat deze tand bij de rest van de mond past.

De voordelen van tanden bleken:

  • De behandeling duurt maar 2 uur, terwijl een thuisbehandeling 5 tot 7 dagen duurt.
  • Je ziet na de behandeling direct resultaat;
  • De behandeling zorgt voor 2 jaar lang een stralende lach;
  • De behandeling wordt op een veilige en professionele manier uitgevoerd door een tandheelkundig medewerker

Wij helpen een tandje

Wil jij ook een stralend gebit? Wij helpen u graag verder met deze droom. Laat jouw gebit op een snelle en veilige manier bleken bij Tandartspraktijk Zaandam. Al jarenlang is tanden bleken een van onze specialismen, dus u gaat gegarandeerd met een lach uw uw gezicht naar huis. Maak een afspraak.