Tips voor een frisse adem

Tips voor een frisse adem

Tips voor een frisse adem

Er is niets vervelender dan het hebben van stinkende adem of een minder frisse mond. Zeker wanneer u net uit bed komt of als u net heeft gegeten kan het vaak lastig zijn om een frisse mond te krijgen. Iedereen heeft er weleens last van. De oorzaak heeft vaak te maken met vieze bacteriën op uw tong die stinkende gassen veroorzaken. Het kan zijn dat u het zelf niet in de gaten heeft, maar als dit wel zo is kunt u er heel onzeker van worden. Daarom geven onze tandartsen u graag een aantal tips waarmee u nooit meer zonder frisse mond de deur uit hoeft. Wilt u meer tips of een persoonlijk advies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar.

Dit adviseren tandartsen voor een frisse adem

Een slechte adem is iets waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Maar hoe weet u nu dat u last heeft van een slechte adem? U kunt het het beste aan iemand vragen die u vertrouwd maar het is ook mogelijk om aan een likje op uw hand te ruiken. Ruikt het niet lekker? Lees dan onderstaande tips.

Tip 1: schraap of poets uw tong. De tong is de grote boosdoener en veroorzaakt de bacteriën die gaan stinken. Het is daarom belangrijk de tong goed schoon te maken met bijvoorbeeld een tongschraper. Hiermee schraapt u de tongcoating eraf.

Tip 2: let op uw voeding. Voeding is een veel voorkomende oorzaak van een slechte adem. Let bijvoorbeeld op met rauwe ui, knoflook, vis of vlees. Eet daarnaast niet teveel suiker. Bacteriën vermenigvuldigen zich snel in een suikerrijke omgeving.

Tip 3: drink voldoende water. Een tekort aan vocht is vaak een oorzaak voor een slechte adem. Drink daarom veel water, minimaal 1,5 liter per dag. Dit zorgt ervoor dat uw mond wordt gezuiverd van bacteriën.

Tip 4: floss regelmatig. Flos bij voorkeur na elke maaltijd. Het flossen verwijdert bacteriën die anders in de mond zouden blijven zitten. Gebruik tand floss, tandenstokers of een ragertje om eetresten weg te halen.

Tip 5: bezoek regelmatig de tandarts. Door de tandarts regelmatig te bezoeken weet u zeker dat u geen tandvlees of gebitsproblemen heeft. Tijdens dit bezoek geeft uw tandarts u ook graag nog een aantal persoonlijke tips voor een frisse adem.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wanneer u ondanks alle bovenstaande tips nog steeds last heeft van een slechte adem, kunt u altijd een afspraak maken voor een controle of contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag bij het krijgen van een fris gebit en adem. U kunt ons bereiken via info@tandartszaandam.nl of 075-6163112. We helpen u graag.