Waarom is tandglazuur zo belangrijk?

Waarom is tandglazuur zo belangrijk?

Waarom is tandglazuur zo belangrijk?

We hebben er vast allemaal wel eens van gehoord: ‘tandglazuur’, maar wat is het nu precies en waarom is het zo belangrijk? Dit vragen veel mensen zich nog af. Daarom leggen wij in deze blog uit wat tandglazuur is en waarom het belangrijk is. Ook leggen we u uit hoe u uw tanden en tandglazuur het beste kunt beschermen. Lees snel verder of contact ons vrijblijvend voor meer informatie over tandglazuur.

Wat is tandglazuur?

Tandglazuur staat ook wel bekend als het harde buitenlaagje wat je tanden beschermd. Het is de zichtbare buitenste laag van je tanden. De kleur van dit gezonde tandglazuur kan variëren van lichtgeel, wit tot lichtgrijs of blauwachtig. Het harde laagje bestaat uit een harde stof en een hoog percentage mineralen. Ondanks het feit, dat het een hard laagje is op uw tanden, kan het toch beschadigen. Het is daarom erg belangrijk om dit kostbare laagje van je tanden goed te beschermen.

Hoe kunt u het tandglazuur het beste beschermen?

Tandglazuur is de hardste stof die het lichaam aanmaakt, het is zo belangrijk om het goed te beschermen omdat tandglazuur een stof is die niet opnieuw aangemaakt kan worden. Als u tanderosie of bederf wilt voorkomen is de verzorging van uw gebit uiterst belangrijk. Dit begint vaak bij de basis. Tandplak beschadigt bijvoorbeeld uw tandglazuur. Poets daarom goed uw tanden om tandplak tegen te gaan. Er zijn daarnaast nog een aantal andere manieren hoe u uw tandglazuur goed kunt beschermen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje:

  • Gebruik speciale tandpasta voor de bescherming van uw glazuur.
  • Een zachte tandenborstel is beter voor het glazuur.
  • Drink frisdrank met een rietje.
  • Poets uw tanden niet direct na het eten, dit kan het glazuur aantasten.
  • Eet/ drink niet teveel zuren die het gebit kunnen aantasten

Tandarts Zaandam staat graag voor u klaar

Wilt u meer weten over waarom tandglazuur zo belangrijk is en hoe u het beste uw glazuur kunt beschermen? De specialisten van tandarts Zaandam staan graag voor u klaar. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen en eventueel een controle afspraak maken. Wij helpen u graag aan het krijgen van een gezond gebit.