Westzijde 212 1506 GG Zaandam
075- 6163112

Implantaten

Neem vandaag nog contact op en laat u verrassen door de scherpe prijzen waarmee we uw gebit kunnen herstellen. De prijzen van onze behandelingen kennen een hoog niveau van kwaliteit, maar zijn van ongekende lage tarieven. Uw gebit is onze passie. Bel voor een vrijblijvend intakegesprek!

Wat is een implantaat?

Een implantaat kunt u het beste vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat vervangt een afwezige tandwortel en wordt als een schroef in de kaak gebracht. Implantaten worden gemaakt van een lichaamsvriendelijk materiaal.

Het implantaat biedt houvast voor een kroon, brug of overkappingsprothese.
Implantaten kunnen in zeer veel situaties worden toegepast, variërend van steunpunt voor een beugel tot een drukknop onder een kunstgebit. Hieronder een aantal veel voorkomende situaties:

Enkeltandsvervanging

Wanneer één tand of kies ontbreekt, kan op deze plek een implantaat in het bot worden geplaatst waarna op het implantaat een kroon kan worden geschroefd of vastgelijmd. Hierdoor wordt het ontbrekende gebitselement vervangen zonder dat aan de aangrenzende tanden of kiezen geboord hoeft te worden.

Een brug op implantaten

In dit geval ontbreken meerdere gebitselementen. Om een niet uitneembare en dus vaste vervanging te maken zijn in dit geval drie implantaten geplaatst, waarover heen een drie-delige brug is vastgelijmd.

Verankering voor een klikgebit

Een kunstgebit dat vastklikt op implantaten wordt een overkappingsprothese genoemd. In de kaak worden over het algemeen twee of vier implantaten geplaatst. Op deze implantaten kunnen drukknopjes, zie bovenste afbeeldingen links of een staaf-huls constructie geplaatst worden, zie bovenste afbeeldingen rechts.

Behandeling in 6 stappen

De implantaten behandeling is in zes stappen voldaan:

  1. Het onderzoek; hierbij worden röntgenfotos gemaakt om vast te stellen als er voldoende bot aanwezig is.
  2. Aanvraag bij de verzekering; voordat de behandelingprocedure begint wordt er eerst een behandeling aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Na de machtiging van de zorgeverzekring en nadat u uw handtekening heeft gezet voor de kostenbegroting en het behandelplan, gaan we aan de slag met de behandeling. De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw verzekeringspakket.
  3. De implantatie; dit is een klein operatieve ingreep. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 30 en 90 minuten.
  4. De ingroei-fase; Het vastgroeien van de implantaten neemt ongeveer 6 weken tot 3 maanden in beslag. De tijdsduur is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid en kwaliteit van het bot. Tijdens deze fase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd.
  5. Het plaatsen van de implantaat opbouw; na de ingroei-fase wordt de implantaatopbouw geplaatst. Hierop kan de tandvervanging, zoals een prothese, brug of kroon, worden bevestigd.
  6. De nazorg; Een goede mondhygiëne en regelmatige controles (elke 3 tot 6 maanden) zijn essentieel voor een lange levensduur van de implantaten. Hierdoor kunnen implantaten tientallen jaren meegaan.

Plan uw afspraak

I.v.m. de coronacrisis zijn we open voor spoedpatiënten in de hele regio.