Behandelingen
Kronen bruggen
Maak een afspraak

Maak vandaag nog uw tandartsafspraak!

Openingstijden

Een kroon of brug laten zetten in Zaandam

Wanneer u overweegt een kroon of brug te laten zetten bij ons in Zaandam, kiest u voor duurzame vervangingen die de oorspronkelijke vorm en functie van uw tanden en kiezen zo dicht mogelijk benaderen. Kronen en bruggen zijn essentieel voor het behoud van een gezonde mondstructuur en een stralende glimlach. Met een kroon, een zorgvuldig vervaardigd kapje van metaal en/of porselein, krijgt een beschadigde tand zijn oorspronkelijke vorm en kracht terug.

Wanneer kiest u voor het laten zetten van een kroon?

Een kroon laten zetten is de ideale oplossing wanneer:

  • Er onvoldoende houvast is voor een vulling door aanzienlijk tandbederf.
  • Er een risico is op breuk van een tand of kies bij een grote vulling of na een wortelkanaalbehandeling.
  • U het uiterlijk van verkleurde of slecht gevormde tanden of kiezen voor in de mond wilt verbeteren.

Hierbij is het van belang dat u een kwalitatieve kroon krijgt. Kronen laten plaatsen is niet zomaar een restauratie. Wanneer u besluit een kroon te laten zetten, wat onderdeel is van cosmetische tandheelkunde, investeert u in een duurzame oplossing die de vorm, functie en esthetiek van een beschadigde tand of kies herstelt. Hetzelfde doen we met de bruggen die u kunt laten plaatsen. Zo blijft uw glimlach jarenlang stralen.

De essentie van bruggen laten zetten

Het laten zetten van bruggen bij ons in Zaandam is een uitstekende oplossing voor het vervangen van één of meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Een brug, samengesteld uit kunsttanden of -kiezen en bevestigd met kronen, wordt verankerd aan de omliggende natuurlijke tanden, zodat u weer vol vertrouwen kunt lachen en eten. Het voordeel van bruggen laten plaatsen is dat deze gemakkelijker te verwijderen zijn uit de mond. Hierdoor wordt het reinigen van de brug een stuk eenvoudiger. Wanneer u kronen laat zetten is dit niet het geval, deze zitten net als tandimplantaten vast.

Plan vandaag nog uw behandeling

Het laten zetten van kronen en bruggen vereist precisie en zorg. Daarom is uw behandeling verdeeld over twee tot drie bezoeken aan onze Arabische tandarts. Elk kroon of brug wordt vakkundig geproduceerd in een tandtechnisch laboratorium, wat één tot twee weken in beslag neemt. Bent u er klaar voor om uw glimlach te transformeren? Neem dan telefonisch contact met ons op om uw afspraak bij onze tandartspraktijk in te plannen. Wij staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden naar de glimlach van uw dromen. Schrijf u nu in!