Behandelingen
Wortelkanaalbehandeling
Maak een afspraak

Maak vandaag nog uw tandartsafspraak!

Openingstijden

Wortelkanaalbehandeling

Onder bepaalde omstandigheden zal de tandplak de kans krijgen, om dieper in de ruimte tussen de tand en tandvlees, te komen. De ruimte die hierdoor ontstaat wordt de pocket genoemd.

De schadelijke producten van de bacteriën in de pocket zorgen ervoor dat het lichaam afweercellen en ontstekingseiwitten in dit gebied gaat loslaten. Het gevolg van deze strijd is dat ook het kaakbot en de ligament vezels tussen de wortel en het bot worden afgebroken. Hierdoor zal de pocket dieper worden.

Wat houdt de wortelkanaalbehandeling in?

Om ervoor te zorgen dat de wortelkanaalbehandeling zo nauwkeurig mogelijk wordt uitgevoerd, begint onze tandarts met een röntgenfoto. Dit biedt een duidelijk beeld van de wortelkanalen en eventuele ontstekingen, waardoor de oorzaak van de kiespijn naar voren komt. Vervolgens zorgt een plaatselijke verdoving ervoor dat de behandeling pijnloos verloopt. Door een opening te maken in de bovenkant van de kies, wordt het ontstoken weefsel zorgvuldig verwijderd. Het reinigen van de kies gebeurt met gespecialiseerde vijltjes en een desinfecterende vloeistof. Na de tandreiniging worden de kanalen opgevuld en afgewerkt. In sommige gevallen, vooral als de kies verzwakt is, kan het plaatsen van een kroon noodzakelijk zijn om de tand te versterken.

Schakel directe hulp in

Ervaart u pijn of twijfelt u aan de staat van uw tand of kies? Onze tandartspraktijk staat voor u klaar. Wacht niet te lang en neem telefonisch contact met ons op voor advies, het inplannen van een afspraak of voor het inschrijven. Uw gebit verdient de beste zorg! Onze mondhygiënist helpt u graag bij het voorkomen van nieuwe problemen na een wortelkanaalbehandeling.