Behandelingen
Implantaten
Maak een afspraak

Maak vandaag nog uw tandartsafspraak!

Openingstijden

Tandimplantaten laten zetten in Zaandam

Bent u op zoek naar kwalitatieve tandimplantaten in Zaandam? Laat u verrassen door de scherpe prijzen en hoogwaardige service bij Tandarts Zaandam. Uw gebit is onze specialiteit, en met onze expertise in implantaten en tandprothesen verzekeren we u van de beste zorg in Zaandam. Maak een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Wat zijn tandimplantaten?

Tandimplantaten zijn te vergelijken met kunstwortels. Ze dienen als vervanging van een ontbrekende tandwortel en worden stevig in de kaak verankerd. Onze implantaten zijn gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal en vormen een stevige basis voor overkappende tandprothesen, kronen en bruggen.

Toepassingen van implantaten

Of het nu gaat om het vervangen van één tand of meerdere, met tandimplantaten bieden we de perfecte oplossing:

 • Enkeltandsvervanging: Een implantaat vervangt het ontbrekende gebitselement zonder aan de naastgelegen tanden of kiezen te boren.
 • Bruggen op implantaten: Bij het verlies van meerdere tanden, zorgen onze implantaten voor een solide basis voor een vaste brug.
 • Overkappende tandprothesen: Een kunstgebit dat stevig vastklikt op implantaten, voor maximaal comfort en functionaliteit.

Uw behandeling in 6 overzichtelijke stappen

 1. Diagnostisch onderzoek: Met röntgenfoto’s beoordelen we de kwaliteit en hoeveelheid van het bot.
 2. Goedkeuring van de verzekering: We vragen eerst toestemming aan uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw verzekeringspakket kan de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden.
 3. Implantatie: Een zorgvuldige ingreep die afhankelijk is van het aantal implantaten, duurt het tussen de dertig en negentig minuten.
 4. Ingroei-fase: De implantaten integreren met het bot in ongeveer zes weken tot drie maanden. We houden dit nauwlettend in de gaten.
 5. Plaatsen van de opbouw: Na de ingroei-fase bevestigen we de tandvervanging, of dat nu een prothese, brug of kroon is.
 6. Nazorg: Door een goede mondhygiëne en regelmatige controles zorgen we ervoor dat uw tandimplantaten en tandprothesen jarenlang meegaan.

Kom langs voor persoonlijk advies

Elk gebit is uniek, en daarom nodigen we u graag uit in onze tandartspraktijk voor een persoonlijk advies. Ons team van experts staat klaar om al uw vragen over tandimplantaten en tandprothesen te beantwoorden. Investeer in uw glimlach en kom langs voor een vrijblijvend gesprek. Wij verwelkomen u graag in onze praktijk.

Behandeling in 6 stappen

De implantaten behandeling is in zes stappen voldaan:

 1. Het onderzoek; hierbij worden röntgenfotos gemaakt om vast te stellen als er voldoende bot aanwezig is.
 2. Aanvraag bij de verzekering; voordat de behandelingprocedure begint wordt er eerst een behandeling aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Na de machtiging van de zorgeverzekring en nadat u uw handtekening heeft gezet voor de kostenbegroting en het behandelplan, gaan we aan de slag met de behandeling. De kosten van de behandeling worden geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw verzekeringspakket.
 3. De implantatie; dit is een klein operatieve ingreep. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten, meestal tussen de 30 en 90 minuten.
 4. De ingroei-fase; Het vastgroeien van de implantaten neemt ongeveer 6 weken tot 3 maanden in beslag. De tijdsduur is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoeveelheid en kwaliteit van het bot. Tijdens deze fase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd.
 5. Het plaatsen van de implantaat opbouw; na de ingroei-fase wordt de implantaatopbouw geplaatst. Hierop kan de tandvervanging, zoals een prothese, brug of kroon, worden bevestigd.
 6. De nazorg; Een goede mondhygiëne en regelmatige controles (elke 3 tot 6 maanden) zijn essentieel voor een lange levensduur van de implantaten. Hierdoor kunnen implantaten tientallen jaren meegaan.