Aandoeningen
Ontstoken tandvlees
Maak een afspraak

Maak vandaag nog uw tandartsafspraak!

Openingstijden

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees bloedt snel als u tanden poetst en ziet er rood en gezwollen uit. Als ontstoken tandvlees (gingivitis) niet tijdig wordt herkend en behandeld bij Tandarts Zaandam, kan deze overgaan in parodontitis (ontsteking en verlies van het steunweefsel van tanden en kiezen). Hierdoor kunnen uw tanden en kiezen los gaan staan en op den duur zelfs verloren gaan. De conditie van uw tandvlees is tevens van invloed op de algemene lichamelijke gezondheid.

Voorkom gebitsproblemen door:

  • Onvoldoende of onjuiste mondhygiëne
  • Ongezonde mondgewoonten zoals roken en overmatig alcoholgebruik
  • Gebrekkige en eenzijdige voeding
  • Bepaalde ziekten en medicijnen

Hoger gezondheidsrisico

Mensen met parodontitis hebben bij Tandarts Zaandam een hoger risico op hart- en vaatziekten dan mensen met gezond tandvlees. Ook het risico op ontstekingen elders in het lichaam neemt toe. Wetenschappelijke studies hebben dat heel duidelijk aangetoond. Het is dus raadzaam bij aanhoudende tandvleesklachten bij Tandarts Zaandam langs te komen om erger te voorkomen.

Voorkom gebitsproblemen

Bijna alle tandheelkundige problemen kunnen door een afdoende mondhygiëne voorkomen worden. Om uw gebit zo goed mogelijk te verzorgen, raden wij u aan regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiëniste bij Tandarts Zaandam. Bij ons kunt u terecht voor een afspraak met een mondhygiënist. U heeft hiervoor geen verwijzing van de tandarts nodig. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact met ons opnemen via info@tandartszaandam.nl of bellen naar 075- 6163112.