Aandoeningen
Droge mond
Maak een afspraak

Maak vandaag nog uw tandartsafspraak!

Openingstijden

Droge mond

Het ervaren van een droge mond, ook bekend als xerostomie, is een veelvoorkomende klacht die iedereen wel eens ervaart, zoals na intensieve lichamelijke activiteit of direct na het ontwaken. Voor sommigen is dit gevoel echter een constante realiteit, wat het dagelijks leven aanzienlijk kan beïnvloeden. Een voortdurend droge mond kan niet alleen ongemakkelijk zijn, maar ook leiden tot meer ernstige gezondheidsproblemen, zoals moeilijkheden met eten en spreken, een verhoogd risico op tandbederf en mondinfecties, en zelfs bijdragen aan een verminderde levenskwaliteit.

De oorzaak van een droge mond ligt vaak bij de speekselklieren die niet goed functioneren, een aandoening bekend als hyposialie. Speeksel speelt een cruciale rol in de mondgezondheid, niet alleen door het faciliteren van de eerste stappen in het spijsverteringsproces, maar ook door te helpen bij het reinigen van de mond en het beschermen tegen tandbederf.

Bij Tandarts Zaandam begrijpen we de impact die een droge mond kan hebben op uw welzijn en mondgezondheid. Ons team is toegewijd aan het bieden van effectieve oplossingen en behandelingen voor patiënten die lijden aan chronische droge mond. Wij bieden een reeks aan behandelingen en adviezen om de productie van speeksel te stimuleren en het ongemak van een droge mond te verminderen. Dit kan variëren van het adviseren over speciale mondspoelingen en hydraterende gels tot meer geavanceerde behandelingsopties die gericht zijn op de onderliggende oorzaak van de droge mond.

Als u last heeft van een aanhoudende droge mond, nodigen we u uit om contact met ons op te nemen bij Tandarts Zaandam. Samen kunnen we een persoonlijk behandelplan opstellen om uw mondgezondheid te verbeteren en uw kwaliteit van leven te verhogen. U hoeft niet langer te lijden onder de ongemakken van een droge mond. Neem vandaag nog contact op met Tandarts Zaandam via info@tandartszaandam.nl of bel ons op 075- 6163112 voor een afspraak. Samen zorgen we voor een frisse en gezonde glimlach.

Wat valt er aan een droge mond te doen?

Monddroogte, ook wel xerostomie of droge mond syndroom genoemd, geeft vervelende klachten en kan bovendien leiden tot het sneller ontwikkelen van cariës of andere mondproblemen. Monddroogte kan daarnaast leiden tot een sociaal isolement als eten en praten moeizaam gaan, of als de patiënt bezorgd is over een slechte adem. Het is dus echt van belang om hier niet mee te wachten en naar een oplossing te zoeken. Wij kunnen u hierbij helpen.