Speciale mondzorg voor uw kind

Speciale mondzorg voor uw kind

Speciale kindertandarts in Zaandam

Uw kind heeft een speciaal gebit dat de expertise van onze kindertandarts in Zaandam vereist. Een goede verzorging vanaf jonge leeftijd is cruciaal omdat ze nog lang met hun gebit moeten doen. Angst voor de tandarts is in Nederland een vaak voorkomend fenomeen onder kinderen. Dit kan ontstaan door een negatieve ervaring of zelfs door angst van ouders. Bij Tandartspraktijk Zaandam staat de kindertandarts centraal. Wij streven ernaar kinderen vanaf jongs af aan een positieve ervaring te bieden. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan kindertandheelkunde, zodat uw kind ontspannen en met vertrouwen naar de tandarts gaat.

Bent u op zoek naar een kindertandarts voor uw kind?

Bel ons direct

Een vriendelijke kindertandarts voor uw kind

Wij zijn er trots op dat we een team hebben van kindertandartsen en assistentes die speciaal zijn opgeleid om met kinderen te werken. De beleving van kinderen verschilt van die van volwassenen, en daarom zorgen we voor extra geduld en aandacht. Het is belangrijk om uw kind al op jonge leeftijd te introduceren aan de kindertandarts. Neem uw kind mee tijdens uw eigen controle, behandeling of gebitsreiniging, zodat ze de omgeving, geuren en geluiden kunnen verkennen. Kinderen vanaf drie jaar kunnen al in de stoel gaan liggen en spelenderwijs wennen aan een gebitscontrole.

Jaarlijkse controles

Zodra uw kind zich op zijn gemak voelt, starten de reguliere controles. De kindertandarts kijkt naar de gezondheid van het gebit en het tandvlees. Mocht er een behandeling nodig zijn, zoals het vullen van een gaatje, dan wordt dit op een luchtige en kindvriendelijke manier uitgelegd. Ouders krijgen eveneens tips mee, bijvoorbeeld het belang van het napoetsen van het gebit van hun kind tot de leeftijd van tien jaar. Deze tips worden gegeven door een ervaren mondhygiënist.

Preventie

Beter voorkomen dan genezen. Om het kindergebit gezond te houden, is preventie essentieel. De rol van tandenpoetsen en gezonde voeding is hierbij niet te onderschatten. Bij onze tandartspraktijk bieden we diverse preventieve behandelingen aan, zoals sealen en fluoridebehandelingen. Elk gebit is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Het is goed om te weten dat kinderbehandelingen tot achttien jaar voor 100% vergoed worden vanuit de basisverzekering.

Ontdek de waarde van een bezoek aan de tandarts

Het regelmatig bezoeken van een tandartspraktijk, en in het bijzonder een kindertandarts, is van onschatbare waarde voor de algehele mondgezondheid van uw kind. Niet alleen zorgt het voor een gezond gebit, maar het bouwt ook vertrouwen en een positieve associatie met tandheelkundige zorg op. Wacht niet langer en zorg voor een stralende toekomst voor het gebit van uw kind door ze in te schrijven.