Tandsteen laten verwijderen

Tandsteen laten verwijderen

Tandsteen laten verwijderen

‘Tandsteen’, u zult er vast al wel eens over hebben gehoord. Het verwijderen ervan is een veel voorkomende behandeling die tijdens een tandartscontrole. Tandsteen komt namelijk vaak voor op plekken waar u het zelf niet goed kunt zien en het daarom ook lastig is om het zelf te verwijderen.

Tandsteen kunt u ook wel zien als een verkalkt laagje tandplak. Wanneer u overal goed poetst zal tandplak niet de kans krijgen om te verkalken, maar vaak ontstaat het tandsteen op plekken waar u met een tandenborstel niet goed bij kunt. Wilt u meer weten over het verwijderen van tandsteen en de oorzaken ervan? Lees dan verder of contact ons voor het laten verwijderen van tandsteen. Onze specialisten staan graag voor u klaar.

De oorzaken van tandsteen

Tandsteen ontstaat vaak als tandplak niet goed verwijderd wordt. Tandsteen is eigenlijk een verhard of verkalkt laagje tandplak, dat u zelf niet meer kunt verwijderen. Tandplak ontstaan meestal door een combinatie van speeksel, voedselresten en bacteriën. Zeker wanneer u niet twee maal per dag poetst zal dit snel verharden waardoor tandsteen ontstaat. Ook wanneer u wel goed poetst kunnen op plekken achter kiezen of vaak bij spalkjes kan tandplak zich ophopen. Wij van Tandarts Zaandam staan graag voor u klaar bij het verwijderen ervan.

Waarom tandsteen verwijderen?

Wanneer u tandsteen heeft is het belangrijk om dit weg te laten halen door een professional. Het is niet mogelijk om dit zelf te doen omdat er professioneel apparatuur aan te pas komt en het tandsteen met het blote oog nauwelijks zichtbaar is. Als u het tandsteen te lang laat zitten, kan dit nare gevolgen hebben voor uw gebit. U krijgt sneller kans op gaatjes en het kan ook uw tandvlees aantasten.

Tandsteen laten verwijderen door Tandarts Zaandam

Wij adviseren u om tandsteen ongeveer één keer in het halfjaar te laten verwijderen. Wij beschikken bij Tandarts Zaandam over professionele gebitsreiniging apparatuur, waardoor het tandsteen binnen een mum van tijd verwijderd kan worden.

Het kan natuurlijk zo zijn dat u door omstandigheden of door angst al een tijdje niet bij de tandarts bent geweest. Bij Tandarts Zaandam hoeft u nergens bang voor te zijn. Wij stellen u graag op uw gemak en zorgen er graag voor dat u weer met een gezond en schoon gebit de deur uit loopt. Contact ons gerust om een afspraak te maken of als u nog vragen heeft over tandsteen verwijderen.