Westzijde 212 1506 GG Zaandam
075- 6163112

Wortelkanaalbehandeling in Zaandam

Wanneer u pijn ervaart in uw tand of kies, kan een wortelkanaalbehandeling bij een tandarts in Zaandam noodzakelijk zijn. Deze behandeling richt zich specifiek op de wortelkanalen van de tand of kies. De pulpa binnenin deze kanalen kan ontstoken raken door diverse oorzaken, zoals tandbederf, lekkende vullingen, of een ongelukkige val. Als zo’n ontsteking niet tijdig wordt aangepakt, kan deze zich uitbreiden naar het omliggende bot via de wortelpunt, wat verdere complicaties kan veroorzaken.

Wat houdt de wortelkanaalbehandeling in?

Om ervoor te zorgen dat de wortelkanaalbehandeling zo nauwkeurig mogelijk wordt uitgevoerd, begint onze tandarts met een röntgenfoto. Dit biedt een duidelijk beeld van de wortelkanalen en eventuele ontstekingen, waardoor de oorzaak van de kiespijn naar voren komt. Vervolgens zorgt een plaatselijke verdoving ervoor dat de behandeling pijnloos verloopt. Door een opening te maken in de bovenkant van de kies, wordt het ontstoken weefsel zorgvuldig verwijderd. Het reinigen van de kies gebeurt met gespecialiseerde vijltjes en een desinfecterende vloeistof. Na de tandreiniging worden de kanalen opgevuld en afgewerkt. In sommige gevallen, vooral als de kies verzwakt is, kan het plaatsen van een kroon noodzakelijk zijn om de tand te versterken.

Schakel directe hulp in

Ervaart u pijn of twijfelt u aan de staat van uw tand of kies? Onze tandartspraktijk staat voor u klaar. Wacht niet te lang en neem telefonisch contact met ons op voor advies, het inplannen van een afspraak of voor het inschrijven. Uw gebit verdient de beste zorg! Onze mondhygiënist helpt u graag bij het voorkomen van nieuwe problemen na een wortelkanaalbehandeling.

Plan uw afspraak

I.v.m. de coronacrisis zijn we open voor spoedpatiënten in de hele regio.