De beste manier om tandsteen te verwijderen

De beste manier om tandsteen te verwijderen

De beste manier om tandsteen te verwijderen

Het verwijderen van tandsteen is een veelvoorkomende behandeling die wij dagelijks uitvoeren in onze praktijk. Onze mondhygiënisten en tandartsen zijn gespecialiseerd in het verwijderen van het tandplak wat is verkalkt. Dit tandsteen wordt vaak verwijderd met behulp van een haakje of een apparaat dat ultrasone trillingen geeft. Het is daarnaast ook mogelijk om zelf het tandsteen tegen te gaan of te voorkomen. Wij geven u hier graag een aantal tips voor. Lees snel verder, contact ons vrijblijvend voor meer informatie of maak een afspraak voor het verwijderen van uw tandsteen.

Hoe ontstaat tandsteen?

Tandsteen wordt vaak veroorzaakt door voedselresten tussen uw tanden en tandvlees. Wanneer er tandplak blijft zitten als u niet genoeg poetst of flost, zal dit tandplak hard worden en verkalken. Wanneer het verkalkt is wordt het ook wel tandsteen genoemd. Het tandsteen bestaat uit mineraalzouten en afval. Het tandsteen kan gele vlekjes op het tandoppervlak veroorzaken.

De beste manier om van tandsteen af te komen is door het te laten verwijderen door een professional, zoals de tandarts of de mondhygiëniste. Er zijn wel een aantal mogelijkheden om tandsteen te voorkomen. Deze tips en hulpmiddelen delen we graag met u.

Wat kunt u zelf doen tegen tandsteen?

Er zijn verschillende manieren hoe u tandsteen kunt verhelpen of kunt voorkomen. De belangrijkste manier is door het twee keer per dag poetsen van uw tanden en het regelmatig flossen van uw gebit. Dit zal helpen om zowel bacteriën als tandsteen te verwijderen. Daarnaast zijn er ook een aantal voedingsmiddel die tandsteen veroorzaken of juist tegen gaan. Wij raden aan om suiker en zetmeelhoudende voedingsmiddelen zo veel mogelijk te vermijden. Daarentegen helpen sinaasappels, aardbeien of appels juist weer tandsteen te voorkomen. Een andere manier die kan helpen is het gebruiken van speciale tandpasta of eens in de zoveel tijd uw tanden te poetsen met baking soda. Tot slot is het drinken van voldoende water een goede tip bij het voorkomen van tandsteen.

Tandsteen laten verwijderen door een professional

Tandarts Zaandam staat voor u klaar wanneer u tandsteen wilt laten verwijderen door een professional. Onze tandartsen en mondhygiënisten zullen op een pijnloze manier te werk gaan zodat u naderhand weer kunt genieten van een gezond gebit. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar.