Goede voornemens: zo hou je ze vol

Goede voornemens: zo hou je ze vol

Goede voornemens: zo houd je ze vol

De tijd gaat voorbij, het is alweer januari en dat betekent: goede voornemens. Niet meer snoepen? Stoppen met roken? Beter je gebit verzorgen? Gezond(er) leven? Of gelijk maar allemaal? Dan staat er een pittige periode op je te wachten. Het nadeel van deze goede voornemens is dat mensen in januari vaak de handdoek al in de ring gooien, voordat de maand voorbij is. Maar dit jaar pakken we het anders aan! Met deze tips slagen jouw voornemens wel.

Één voor één

Vrouwen en multitasken is de perfecte match, maar als het gaat om goede voornemens is het voor zowel mannen als vrouwen verstandig om het bij één doelstelling te houden. Als je vier goede voornemens tegelijk wilt volbrengen, ‘challenge’ je jezelf te veel en is de kans van slagen heel klein.

Maak daarnaast je doel ook meetbaar om te controleren of je het doel hebt behaald. Stel bijvoorbeeld je doel als volgt op: Ik ga vanaf januari na het poetsen van mijn tanden iedere dag flossen.

Gezonder eten

Acht op de tien Nederlanders hebben goede voornemens. Daarvan is een veel voorkomend voornemen gezonder eten, maar hoe doe je dat? Beperk ten eerste je aantal eetmomenten op een dag tot 7 keer. Kies daarnaast voor groenten en fruit in plaats van een snack. Een voordeel hiervan is dat veel soorten groenten en fruit goed zijn voor het reinigen van je mond. Neem bijvoorbeeld een appel, selderij of broccoli. Hier moet lang op gekauwd worden en ze reinigen ons tandvlees. Let alleen wel op dat je na het eten hiervan je mond met water spoelt om zo het glazuur niet aan te tasten.

Als het gaat om drinken zijn er ook veel keuzemogelijkheden. Wij adviseren frisdranken en koffie te laten staan. Ga voor een glaasje melk of water. Water is namelijk neutraal en is goed voor het spoelen van de mond. En zuivelproducten zijn een uitstekende bron van calcium wat essentieel is voor het behoud van gezonde tanden. Appeltje-eitje, toch?

Tik tak, tik tak

Neem de tijd om je gebit te verzorgen. Snoozen? Dat kan je in 2020 wel vergeten. Voorkom stress en pas je ochtend- en avondritueel aan. Zet je wekker dus net iets eerder dan nodig is. Zodra dit je routine is, zal je niet alleen nooit meer te laat komen, maar ook een supergezond gebit hebben en zo de kans op gaatjes verkleinen.

Met deze tips heb jij een stralende lach op je gezicht wanneer je de doelstellingen behaald. Voor verdere vragen over uw gebit of het onderhoud daarvan, kun je contact opnemen of bij ons langs komen in de praktijk. Onze tandartsen en assistenten helpen je graag verder om je goede voornemens te behalen.

Nieuw aanmelden? Dat kan hier.