Hoe behoudt u een gezond gebit?

Hoe behoudt u een gezond gebit?

Hoe behoudt u een gezond gebit?

Hoe behoudt u een gezond gebit?

Iedereen wilt een mooi en gezond gebit. Maar hoe kunt uw gebit goed onderhouden? Een mooi en gezond gebit is een goed visitekaartje: u ziet er verzorgd en schoon uit. Als tandspecialisten weten wij als geen ander hoe belangrijk een gezond is en wat ervoor nodig is om dit resultaat te blijven behouden. We geven een aantal praktische tips over hoe u uw gebit goed blijft.

Waarom?

Een goed gebit maakt het leven een stuk beter en geeft ook aan dat u een verzorgd persoon bent. Tevens voorkomt u met een gezond gebit gaatjes, kiespijn en ellendige bezoekjes bij de tandarts. Verzorg uw gebit met liefde, dan heeft u er extra lang plezier van.

De tips

  1. Probeer uw tanden tweemaal per dag 2 minuten te poetsen met fluoridetandpasta.
  2. Meer aandacht besteden aan uw tandvlees. Masseer het tijdens het poetsen en zet de borsten van uw tandenborstel tussen het tandvlees en uw tanden om viezigheid weg te poetsen.
  3. Maak uw tong dagelijks schoon met een tongreiniger om bacteriën op het achterste gedeelte van uw tong te verwijderen. Deze bacteriën produceren zwavel dat onaangenaam ruikt. Met het reinigen van uw tong kunt u slechte adem verhelpen.
  4. Probeer zure dranken en frisdranken te vermijden. Deze zorgen voor slijtage van het tandglazuur (erosie).
  5. Gebruik bij voorkeur een elektrische tandenborstel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit effectiever is dan poetsen met een reguliere handtandenborstel.
  6. Gebit flossen. Met flossen komt u op plekken waar uw tandenborstel niet kan komen. Een flosser haalt alle etensresten tussen de tanden vandaan. Bovendien zal uw gebit witter blijven en voorkomt u tandvleesontsteking. Het is een kleine moeite die op langer termijn gunstig is voor uw gebitstoestand.
  7. Neem kleine kinderen mee naar de tandarts zodat zij weten hoe het is om een bezoek aan de tandarts te brengen en om kans voor angst voor de tandarts te verminderen.
  8. Geef uw tanden tussen eet en drinkmomenten voldoende rust om zich te laten herstellen.

 

Een mooi gebit? Vraag de tandarts!

Tandarts Zaandam heeft voldoende specialisten in huis om uw gebit weer te laten stralen. Heeft u een acuut probleem met uw gebit en wit u dit tegen lage prijzen en professioneel laten behandelen? Neem contact met ons op!

Nieuw aanmelden? Dat kan hier.