Mondwater goed voor tanden?

Mondwater goed voor tanden?

Is mondwater goed voor uw tanden? Alle feiten op een rij

Mondwater, we hebben het allemaal al wel een keer gebruikt, maar is het nu wel echt goed voor uw tanden? Bij Tandarts Zaandam zetten we alle feiten voor u op een en geven u graag een advies over welke soort mondwater u het beste kunt gebruiken. Hoewel het spoelen met mondspoelwater vroeger erg werd aangeraden zijn we daar tegenwoordig wel iets voorzichtiger mee. Het gebruiken van mondwater brengt namelijk ook nadelen met zich mee. In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor u op een rij. Mocht u na het lezen van de blog nog vragen willen of een vrijblijvend advies willen ontvangen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag.

De voordelen van mondwater

Een van de grootste voordelen van mondwater dat het u een frisse adem geeft maar er zijn nog meer voordelen te benoemen waarom u wel zou kiezen om regelmatig mondwater te gebruiken. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

  1. Frisse adem: het mondwater heeft een frisse en krachtige smaak, waardoor je een schoon gevoel hebt na het spoelen met mondwater.
  2. Het mondwater bereikt ook plekken waar je zelf lastig bij kunt met een tandenborstel of tandenstoker.
  3. Het doodt de bacteriën in uw mond. Het blijft een fijn idee dat de bacteriën in uw mond worden verwijderd.

De nadelen van mondwater

Het gebruiken van mondwater brengt niet alleen voordelen met zich mee, er zijn ook een aantal redenen waardoor u het beter niet kunt gebruiken. Wij zetten een aantal nadelen voor u op een rijtje.

  1. Het mondwater doodt ook goede bacteriën. In uw mond zijn ook een hoop goede bacteriën aanwezig die door het mondwater worden gedood. Met milde mondwater of met water spoelen is daarom beter.
  2. Kan alcohol bevatten. Veel mondwater bevatten alcohol, wat indirect weer een slechte adem en uitdroging kan veroorzaken.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Hoewel mondwater veel bacteriën uit uw mond doodt en u een fris gevoel geven, raden de tandartsen van Tandarts Zaandam overmatig gebruik af. Het is in vele gevallen effectiever om goed te poetsen en tandenstokers te gebruiken. Wilt u een vrijblijvend advies ontvangen of eens langskomen voor een controle? Tandarts Zaandam staat voor u klaar.