Natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden

Natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden

Natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden

Heeft u last van gevoelige tanden? Dat is natuurlijk erg vervelend, het kan een belemmering zijn in uw dagelijks leven. Uw mond is een erg gevoelige plek van het lichaam. Wanneer u te koud of te warm of bepaald soorten eten eet of drinken drinkt, kan dit pijn doen aan uw tanden.

Dit wordt vaak veroorzaakt doordat een deel van de wortel bloot is komen te liggen en dit deel dus niet geglazuurd is. Dit kan een onprettige reactie veroorzaken op bepaalde middelen. Er zijn een aantal dingen die u tegen tegen pijnlijke tanden. Wij zetten onze tips en de natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden voor u op een rij in de onderstaande blog. Het is ook altijd mogelijk om een controle afspraak te maken in onze praktijk, wij geven u dan graag een persoonlijk advies over uw gebit.

Hoe ontstaan gevoelige tanden?

De tandhals is het gedeelte van de tanden waar het glazuur overgaat in de wortel. De wortel is normaal bedekt met een laagje cement. Wanneer het tandvlees zich terugtrekt kan de wortel en het tandbeen worden blootgelegd, wat tot gevoelige tanden leidt. Het tandbeen bevat namelijk allemaal zenuwuitlopers die reageren op kou, warmte of druk van buitenaf. Het kan voelen als een prikkelend en pijnlijk gevoel. Dit gevoel kan ontstaan door een verkeerde poetsmethode, ontstoken tandvlees of door een behandeling.

Alle natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden op een rij

Wanneer u last heeft van gevoelige tanden, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Wij snappen dit maar al te goed en zetten daarom alle natuurlijke middelen tegen gevoelige tanden voor u op een rij.

 • Aloë Vera
  Deze plant heeft een ontstekingsremmend en verzachtend effect op uw tanden. U kunt de bladeren door midden snijden en de gel eruit knijpen. Het helpt tegen geïrriteerd tandvlees en gevoelige tanden.
 • Kruidnagel
  Kruidnagel heeft een verdovende en ontstekingsremmende werking dankzij het stofje eugenol. U kunt de kruidnagel in uw mond doen en op de plek waar het pijn doet laten zitten of de kruidnagel fijnhakken en mengen met olie en dit op de pijnlijke plek smeren.
 • Ui en knoflook
  Rauwe knoflook en ui helpen goed tegen gevoelige tanden. Het is misschien een gek idee om deze rauw eten maar ze hebben beiden antiseptische eigenschappen, wat helpt tegen gevoelige tanden.
 • Tea Tree olie
  Deze olie wordt al jaren gebruikt tegen allerlei kwalen. Dankzij de antibacteriële werking, reinigt het de tanden. Smeer het op de gevoelige plek in uw mond of meng het met water en gebruik het als mondwater.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wilt u meer weten over wat u kunt doen tegen gevoelige tanden of wilt u eens langs komen voor een controle afspraak? Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag bij verhelpen van uw gevoelige tanden. Neem contact met ons op of maak een afspraak.