Overwin uw angst voor de tandarts

Overwin uw angst voor de tandarts

Overwin uw angst voor de tandarts

Gaatjes, verdovingen, wortelkanaalbehandelingen of doorkomende tanden en kiezen. Niet iedereen bezoekt met plezier de tandarts. Logisch, want deze behandelingen worden niet met prettig geassocieerd. Dit is misschien een schrale troost maar je bent net alleen! Ongeveer 4% van de Nederlanders heeft een fobie voor de tandarts en 5% geeft zelfs aan dat zij heel erg bang zijn voor de tandarts. Deze angst kan komen doordat iemand kwetsbaar is voor het ontwikkelen van angsten, verhalen van anderen of door een eerdere nare tandartsbehandeling.

Ga jij niet meer naar de tandarts of vermijd je het maken van een afspraak? Met deze tips krijg jij jouw angst onder controle en ga je met een ontspannen gevoel naar de tandarts.

Geef het aan

Herken jij het? De spanning in je buik als je in de wachtkamer zit en je naam wordt geroepen. Ons advies is om er over te praten en het je tandarts te laten weten. Het uitspreken van je angst is namelijk dé manier om jouw angst onder controle te houden. Op deze manier wordt je je bewust van de situatie en kijk je als het ware de angst recht in de ogen aan.

Pijnloos

Ten tweede is de tandarts niet meer zoals vroeger en hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Dus die nachtmerries over het trekken van kiezen zonder verdoving zijn niet meer van dienst. Zo worden bijna alle behandelingen bij Tandartspraktijk Zaandam bijna pijnloos uitgevoerd.

Ontspan

Praten met je mond open is lastig. Daarom spreken de tandartsen vooraf een teken met jou af zodat je kan aangeven wanneer je pijn hebt. Ook is het fijn om tijdens jouw bezoek te denken aan leuke dingen zoals waar je nog op vakantie wilt gaan of welke stad je graag wilt bezoeken. Daarnaast kunnen ademhalingsoefeningen helpen tel bijvoorbeeld tot 100 en je zal merken dat de tijd zo is afgelopen.

Noodoplossing

Werken de hiervoor genoemde tips echt niet? Dan bieden wij de mogelijkheid om tijdens jouw behandeling onder narcose te ondergaan. Let wel op dit tripje naar dromenland dient echt als noodoplossing en zal in overleg gedaan worden.

Maak online een afspraak of bel de assistent en vraag naar de mogelijkheden zijn.