partner bang voor de tandarts?

partner bang voor de tandarts?

Is uw partner bang voor de tandarts? Check onze tips!

Is uw partner bang voor de tandarts en lukt het niet om hem/haar daar overheen te helpen? Wij geven u dan graag een aantal tips over hoe u hier het beste mee om kunt gaan en wat u er tegen kunt doen. Het blijft een feit dat de tandarts nou eenmaal niet het leukste uitje van het jaar is, maar er zijn een aantal manieren hoe u het bezoekje aan de tandarts toch wat leuker kunt maken. De angst voor de tandarts is niet iets waar u of uw partner zich voor hoeft te schamen, het is namelijk erg normaal en wij maken het regelmatig mee. Wij weten als geen ander hoe we hier mee om moeten gaan en stellen u en uw partner graag op uw gemak.

Tip 1: open en eerlijk

Krijgt uw man of vrouw al de kriebels bij het horen van de naam van de tandarts? Praat dan samen over dit gevoel en waarom hij/zij bang is. Hoe is de angst ontstaan en hoe kunnen jullie hier samen aan werken? Het bespreken van de angst kan namelijk de manier zijn om tot een oplossing te komen en helpt diegene bewust te worden van de situatie. Praat er daarnaast niet alleen over met elkaar maar geef het ook aan bij de tandarts wanneer u een afspraak maakt.

Tip 2: ga samen naar een afspraak

Door elkaar te steunen bij het maken en het gaan naar een afspraak zal de drempel vaak wat lager worden. Spreek bijvoorbeeld af om samen te gaan en hou bijvoorbeeld de hand van uw partner vast tijdens een controle. Deze steun zal de angst vaak verminderen en uw partner een fijnere ervaring geven.

Tip 3: ontspan zoveel mogelijk

Doe samen voordat u naar de afspraak gaat ademhalingsoefeningen. Het klinkt misschien gek maar het kan helpen om tot rust te komen. Haal rustig adem en denk aan leuke dingen. Adem door uw neus rustig in en uit en denk bijvoorbeeld aan de volgende vakantie of uitje wat op de planning staat. Sluit daarbij uw ogen en relaxen maar.

Tip 4: Afleiding en beloning

Spreek af om samen met uw partner na de behandeling iets leuks te gaan doen, zodat hij of zij iets heeft om naar uit te kijken. Verder kunt u voorstellen om muziek of oordopjes mee te nemen voor afleiding. Een ander idee is om een klein cadeautje te kopen om hem/haar een blijk van waardering te geven en te laten zien dat je trots bent op diegene.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wanneer u samen met of voor uw partner een afspraak wilt maken, vinden wij het alleen maar fijn als u de angst met ons bespreekt. Zo kunnen wij rekening houden met de situatie en met u praten over de mogelijkheden. U kunt altijd eerst een afspraak maken zonder dat er iets gedaan wordt. Zo kan uw partner eerst wennen aan de omgeving en zal de drempel een stuk lager zijn.

Mochten u alles al hebben geprobeerd en heeft uw partner een behandeling nodig waar hij/zij heel erg tegenop ziet? Dan kunt u ook voor een noodoplossing kiezen, namelijk het onder narcose gaan tijdens een behandeling. Dit wordt alleen in overleg gedaan. Wilt u meer tips ontvangen of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen u en uw partner graag over de angst heen.