Poetsen met een gewone of een elektrische tandenborstel?

Poetsen met een gewone of een elektrische tandenborstel?

Poetsen met een gewone of elektrische tandenborstel?

Elektrische tandenborstels: Ze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De een beschikt over nog meer technische snufjes dan de ander, maar zijn ze nu ook echt beter voor uw gebit dan gewone tandenborstels? Wij geven u antwoord op deze vraag!

Zeker wanneer u er over twijfelt om uw handtandenborstel in te ruilen voor een elektrische is het goed om na te gaan wat de voor- en nadelen zijn van de elektrische tandenborstel. Wij zetten in deze blog alle informatie voor u op een rij, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken voor het poetsen van uw gebit. Heeft u een specifieke vraag of wilt u vrijblijvend advies ontvangen? Contact ons gerust voor meer informatie, onze specialisten staan voor u klaar.

De voordelen van een elektrische tandenborstel

Uit verschillende testen en onderzoeken is gebleken dat een elektrische tandenborstel toch echt beter is dan een gewone tandenborstel. Door de kleinere kop en de trillende beweging kan tandplak makkelijker verwijderd worden, ook op plekken waar je met een gewone tandenborstel lastiger bij komt.

Daarnaast is het poetsen met een elektrische tandenborstel ook makkelijker. De elektrische tandenborstel doet eigenlijk al het poetswerk, zodat u zich kan focussen op de techniek. Ook zitten er in de meeste elektrische tandenborstel een timer, waardoor u altijd weet hoe lang u nog moet poetsen. Ten slotte is een elektrische tandenborstel ook beter voor het tandvlees, hij beschermt het tandvlees tegen te hard poetsen en reinigt goed langs de tandvleesrand.

Waar op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

Dankzij de enorme keus uit verschillende elektrische tandenborstels van verschillende merken, is de kans groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zowel tandenborstels met een ronde kop die ronddraait als met een langwerpige kop die heen en weer trilt. Over het algemeen werken de elektrische tandenborstels met een ronde kop beter en effectiever. Ook kunt u kiezen voor een oplaadbare accu of batterijen. Wij raden u aan om voor de oplaadbare accu te gaan, deze heeft de meeste kracht. Verder geven wij u mee als tip: vervang de borstel van de elektrische tandenborstel regelmatig. Doe dit ongeveer om de drie maanden, dan zullen de haartjes een eind versleten zijn.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wilt u meer weten over welke tandenborstel het beste is voor u of wilt u een advies ontvangen over uw gebitsverzorging? Tandarts Zaandam staat voor u klaar. Maak een controle afspraak of contact ons gerust voor meer informatie. Onze tandartsen en mondhygiënisten helpen u graag.