Tips voor witte tanden

Tips voor witte tanden

Tips voor witte tanden

Het uiterlijk wordt met de dag belangrijker, eerste indrukken spelen een grote rol. Het is dan ook een echte afknapper als je vieze of gele tanden hebt. Daarom hebben wij alle tips en tricks voor jou uitgezocht!

Ongeschreven regels

Witte tanden is poetsen, flossen en stoken. We kennen ze allemaal, de ongeschreven regels voor de perfecte Hollywood-glimlach. Toch hebben wij ze nog even voor je opgesomd.

De gouden regels van een gezond gebit zijn:

 1. Poetsen! Onderschat het effect niet en poets minimaal twee keer per dag je tanden, het liefst elektrisch.
 2. Voorkom dat er restjes achterblijven tussen je tanden door gebruik te maken van flosdraad, tandenstokers of ragers. Het is een kleine moeite en zorgt voor een stralend resultaat.
 3. Water na iedere maaltijd. Zo spoel je de zuurlaag en achtergebleven suikers weg en ontstaat een fris gevoel.
 4. Niet te veel eetmomenten. Zorg ervoor dat je het aantal eetmomenten per dag beperkt tot 7 keer. Dit zorgt ervoor dat je je gebit een moment geeft om te herstellen.
 5. Het drinken van frisdranken, koffie en alcohol zijn niet gunstig voor een witte glimlach. Hetzelfde geldt voor roken of zuurhoudende producten. Pas hiermee op.
 6. Bezoek een tandarts en mondhygiënist. Bezoek 1 á 2 keer in het jaar een tandarts en laat een mondhygiënist je gebit reinigen. Zij komen op plekken waar jij zelf moeilijk bij kunt komen en verminderd dus de kans op gaatjes.

Oma´s tips

Groot moeder weet raad. Wie zei dat je al die dure whitening producten moet gebruiken? Met deze tips uit de oude doos kom je al heel ver!

 • Koffie, donkere thee of rode wijn drinkt zijn echte boosdoener als het gaat om gele tanden. Hoewel het drinken hiervan in zekere zin niet slecht is voor je zorgt het regelmatig drinken ervan wel voor verkleuring die in tandsteen en tandplak trekt. Zorg er dus voor dat je de gouden tips goed volgt om het tandplak minimaliseren. Schiet het er toch bij in om te poetsten, flossen en stoken? Drink dan eerst een glas melk voordat je koffie, thee of rode wijn inschenkt. Ook kan het helpen om nadat je hebt gedronken je mond te spoelen met water.
 • Drink frisdranken met een rietje. Deze dranken bevatten namelijk een redelijk pH-neutraal dat ervoor zorgt dat het glazuur van je tanden aantast.

Eet je gebit wit

Voedsel dat je tanden wit maakt. Dat klinkt als  een droom die uit komt, want wie houdt nu niet van eten.

 • Kies vanaf nu voor knapperige groenten zoals selderij, rauwe spinazie, komkommer en wortels. Deze groenten zijn niet alleen super gezond maar ook goed voor je tanden wat zorgt voor een wit gebit. Doordat je veel kauwt komt er speeksel vrij dat je tanden beschermt (zeg dag tegen bacteriën). Ook schuren deze groenten tandsteen en tandplak weg waardoor ze in no time witter worden.
 • Geen fan van groenten? Kies dan voor aardbeien. Snijd de aardbei door de helft en schuur voorzichtig je tanden schoon. Ook kun je ervoor kiezen om een prakje te maken van een paar aardbeien. Smeer dit met een (oude) tandenborsten op je gebit en laat her 3 tot 4 minuutjes zitten. Ditzelfde kun je doen met een banaan.
 • De tips houden niet op want kruiden: salieblaadjes of basilicumblaadjes kunnen jou ook helpen aan witte tanden. Haal de Italiaan in jezelf naar boven, kauw of wrijf de blaadjes langs je tanden om de aanslag en vlekjes te verwijderen.

Pas alleen wel op! Doe dit niet te vaak en spoel je tanden erna goed met water. Fruit bevat namelijk zuren waardoor je tandglazuur en daarmee je gebit sneller slijt. Het kan je gebit dus verzwakken. Kaas en melk daarentegen helpen je gebit te versterken doordat deze calcium bevatten, een echte aanrader dus.

Wit witter witst

Fake je witte tanden. Voor de vrouwen onder ons, lippenstift is jouw beste vriend. Iedereen wilt wel witte tanden en door een mooi kleurtje op je lippen te dragen zijn jouw tanden optisch een tintje lichter. Let daarbij wel op dat jouw lippenstift geen gele of oranje ondertoon heeft.

Heb jij nog tips of manieren hoe jij je voorbereid op een bezoekje aan de tandarts? Wij zijn benieuwd, laat het ons weten!