Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over onze behandelingen en werkwijze. Staat uw vraag er niet bij? Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Hoe lang blijven witte vullingen goed?

Dat verschilt per persoon en kies. Een witte vulling kan jaren meegaan. Hoe lang precies is nog niet duidelijk, omdat deze vullingen daar nog niet lang genoeg voor gebruikt worden.

Mocht uw witte vulling verkleuren, dan kunnen wij deze polijsten of, indien nodig, vervangen.

U bent echt niet de enige. Veel mensen hebben angst voor de tandarts of (een deel van) de behandeling. Misschien bent u bang voor het geluid, de pijn, medische fouten, of puur voor het idee dat iemand in uw mond bezig is.

Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in angstpatiënten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat uw angst vermindert of zelfs verdwijnt, zodat een goede tandheelkundige behandeling mogelijk wordt gemaakt. Een optie is een narcosebehandeling.

Wereldwijd wordt aangeraden om gebruik te maken van fluoridebehandelingen, om tandbederf te voorkomen. Zolang de aanbevolen hoeveelheid aangehouden wordt, zijn er geen bijwerkingen bekend.

Het klinkt simpel, maar is echt het enige juiste antwoord: zorg goed voor uw gebit. Sommige mensen zijn gevoeliger voor gaatjes dan anderen. Maar voor iedereen geldt: neem de tijd om goed uw tanden te poetsen, flossen en eventueel rageren of stokeren.

U kunt een gewone of een elektrische tandenborstel gebruiken. De meeste mensen poetsen heen en weer, met horizontale bewegingen. Dit is goed, alleen weten velen niet wat de beste hoek is om de tandenborstel vast te houden. Zet hem in een hoek van 45 graden op de grens van tanden en tandvlees. Daar zitten namelijk veel bacteriën en tandplak.

De twee beste poetsmomenten zijn: 1) na het ontbijten en 2) voor het slapengaan

Verwijder etensresten met de speciaal daarvoor bedoelde protheseborstel. Doet u dit zonder tandpasta, met speciaal reinigingsmiddel. Daarnaast legt u het gebit voor optimale schoonmaak wekelijks een nacht in reiniginsmiddel. Vergeet niet om ook uw mond aan de binnenkant te reinigen, zelfs als u helemaal geen echte tanden meer heeft.

Als u chronisch last heeft van een slechte adem, noemt men dat ‘halitose’. Dit wordt vaak veroorzaakt door bacteriën en resten voedsel die zich bevinden op het achterste gedeelte van de tong. Met gebruikelijke gebitsverzorging lost u dit probleem dus niet op. Maak via het formulier op deze pagina een afspraak met de tandarts om halitose te behandelen.

Of uw behandeling vergoed wordt (gedeeltelijk of volledig), is afhankelijk van uw zorgverzekering. Het ligt eraan waar u verzekerd bent en wat uw maximum vergoeding per jaar is. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.