Wat is de beste elektrische borstel?

Wat is de beste elektrische borstel?

Wat is de beste elektrische borstel?

Tanden poetsen is iets dat dagelijks terugkeert. Het is daarbij erg belangrijk dat u dit op de juiste manier doet om zo uw gebit en tandvlees gezond te houden. Met gebruik van een goede tandenborstel kunt u uw gebit schoner houden om zo klachten te voorkomen. 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel? 

De moderne elektrische borstel zijn tegenwoordig voorzien van allerlei specificaties. Er is zo’n enorm aanbod op de markt, dat het lastig kan zijn om de juiste borstel te vinden. We raden u aan om de volgende dingen in overweging te nemen bij de aanschaf van een nieuwe elektrische borstel.

Allereerst is de reinigingsmodus van belang. Deze kan op een bepaalde manier ingesteld worden. Zo kunnen de snelheid en intensiteit van de rotatie aangepast worden. Daarnaast is het ook mogelijk om een borstel aan te schaffen met een speciale tong reinigingsmodus. Hiermee verwijderd u gemakkelijk de bacteriën van de tong waardoor smaak en geur zullen verbeteren. Ook niet onbelangrijk: de batterijduur. Het is natuurlijk vervelend om steeds een lege tandenborstel te hebben. Een lange batterijduur is daarom erg handig. De timer van de borstel geeft aan wanneer u welk deel van uw gebit moet poetsen. Zo komt u eenvoudig aan de norm van 2 minuten poetsen. Tot slot is er de druksensor. Deze sensor waarschuwt wanneer u te hard poetst. Dit is wel zo prettig want teveel druk kan het tandvlees flink beschadigen.

De top 5 elektrische borstels:

 

1. Philips Sonicare Protective Clean 6100

deze elektrische tandenborstel is voorzien van verschillende functies. Er zijn drie poets standen en drie intensiteit instellingen beschikbaar. De borstel past zich automatisch aan aan de optimale instelling. Hij geeft ook weer wanneer een opzetborstel verwisseld moet worden. De batterijduur van de borstel bedraagt maar liefst 3 weken!

2.  Oral-B Genius 9000

Deze elektrische tandenborstel heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast is de borstel voorzien van een 4-delen rotatie detector. Er zijn vele soorten opzetborstel beschikbaar voor dit apparaat. De goede werking van de borstels zorgen voor een geweldige plek reiniging.

3. Oral-B Genius 10000N

Deze elektrische borstel heeft een intelligent reinigingssysteem dat ondersteuning geeft bij het schoonmaken en houden van uw gebit. De tandvlees beschermfunctie geeft het aan wanneer u te hard poetst. De reinigingssnelheid wordt hier dan ook op aangepast. De borstel kan aangesloten worden op de app. Uniek aan deze borstel is vooral de positie detectietechnologie. Deze geeft aan welke gebieden van het gebit nog gereinigd moeten worden.

4. Oral-B Genius 10100S

Deze borstel geeft met zijn druksensor bescherming voor uw tandvlees. Deze borstel heeft zes verschillende poets standen. De batterijduur bedraagt 60 minuten. De borstel kan worden voorzien van verschillende opzetborstel. Op deze manier wordt uw tandvlees gezonder en kan tandplak gemakkelijker worden verwijderd.

5. Oral-B Pro 7000 Black Smartseries 

Deze tandenborstel is voorzien van 2 sets van borstels die schuin staan. Hierdoor wordt een betere reiniging gegarandeerd. Met 1 simpele knop kunnen maar liefst 6 poets standen worden gebruikt. Hij heeft een gevoelige druksensor en een timer. Ook kan deze borstel aan een app gelinkt worden waarop reminders ingesteld kunnen worden.

Welke borstel voor u het meest geschikt is ligt natuurlijk aan wat u van een borstel verlangt. Vraag uw tandarts om advies welke borstel u het beste kunt aanschaffen om uw gebit schoon en gezond te houden.