Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

Heeft u last van gevoelig tandvlees, bloed het sneller en is het een beetje rood en dik? Dan kunt u last hebben van ontstoken tandvlees of ook wel gingivitis genoemd. Een goede verzorging en reiniging van het gebit kan ontstoken tandvlees voorkomen. Daarnaast is het ook belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan.

Wanneer u last heeft van ontstoken tandvlees zijn er een aantal dingen die u kunt doen. u leest er alles over in het onderstaande artikel. Mocht u vervolgens nog vragen hebben of meer willen weten? Neem dan gerust contact met ons op of kom lang voor een controle. Wij staan voor u klaar.

Wat is de oorzaak van ontstoken tandvlees?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor ontstoken tandvlees kan ontstaan. Het is allereerst belangrijk dat u uw gebit goed verzorgt. Zo voorkomt u dat er ontstekingen kunnen ontstaan in uw mond. De belangrijkste oorzaak van ontstoken tandvlees is tandplak. De bacteriën in uw mond kunnen wanneer u deze niet verwijderd zorgen voor irritatie of ontstekingen. Andere oorzaken die ontstoken tandplak kunnen veroorzaken zijn diabetes, HIV, zwangerschap, stress, menstruatie, roken of medicijnen.

Wat te doen bij ontstoken tandvlees?

U kunt ontstoken tandvlees herkennen aan een rodere kleur, bloeden bij aanraking of tandenpoetsen, gevoelig bij aanraking en licht opgezwollen tandvlees. Wanneer u deze symptomen herkent u dit op verschillende manieren behandelen. Het is ten eerste erg belangrijk om goed te blijven poetsen, vooral waar het tandvlees ontstoken is. Daarnaast kunt u het tandvlees goed schoonmaken met tandenstokers of ragers. Ook uw mond spoelen met mondwater of een zoutoplossing zal helpen. Daarnaast kunt u honing op het ontstoken tandvlees aanbrengen en het tandvlees na het poetsen masseren met uw vingertoppen. Mocht u ontstoken tandvlees niet minder worden of u er heel veel last van hebben, dan kunt u het beste langsgaan bij de tandarts of mondhygiënist.

Tandarts Zaandam staat voor u klaar

Wilt u meer weten over wat u kunt doen tegen ontstoken tandvlees of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak in onze praktijk. Onze specialisten staan voor u klaar en helpen u graag met het krijgen van een gezond gebit.