Doen implantaten pijn?

Doen implantaten pijn?

Doen implantaten pijn?

Doen implantaten pijn?

Tandarts Zaandam voert regelmatig implantaten behandelingen uit en we hebben veel patiënten weer een glimlach bezorgd. Voordat de behandeling plaatsvindt hebben mensen een aantal vragen over impantologie. De eerste vraag die bij patiënten in het hoofd schiet is: “Doet het pijn?”. We zetten de meest gestelde vragen over implantologie behandeling even voor u op een rij.

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een titanium kunstwortel die dient als vervanging van de wortel van een ontbrekende natuurlijke tand of kies. Het implantaat wordt in de boven- en/of onderkaak geplaatst. Daar vormt het bot na verloop van tijd een verbinding met het implantaat, waardoor het kan dienen als kunstwortel voor de vervangende tand, kies of bevestiging van een klikgebit. Implantaten kunnen worden gebruikt om één verloren tand of kies óf meerdere ontbrekende tanden te vervangen.

Wat kost een implantologie behandeling?

Dit is vooraf niet te bepalen. Afhankelijk van uw gebit, toegepaste techniek en het materiaal kan de implantoloog het bedrag vaststellen. Deze specialist voert niet alleen de behandeling uit, maar hij maakt ook een behandelplan en begroting.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Iedereen die door letsel, een ongeval, ziekte of tandbederf één of meer tanden en/of kiezen mist, kan in aanmerking komen voor tandheelkundige implantaten. De belangrijkste beperking die hierbij geldt, is de beschikbare hoeveelheid bot. Onze implantologen bij Tandarts Zaandam kunnen u het best beoordelen of tandheelkundige implantaten voor u een oplossing kan zijn.

Is het pijnlijk?

De chirurgische ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving en is vrijwel pijnloos. Een paar dagen na de implantologie behandeling kan wat zwelling ontstaan en kunt u wat pijn ervaren. Voor de operatie krijgt u medicatie om ongemakken te voorkomen. Meestal kunt u een dag na de behandeling weer gewoon aan het werk.

Meer weten over implantologie?

We begrijpen dat u meer wilt weten over deze behandeling. We raden u aan om onze pagina over implantologie te bekijken en om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Tijdens een intakegesprek kunnen we u haarfijn vertellen wat een behandeling inhoudt en uw gebitsprobleem doornemen.